Łysienie

lysienie_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Proszę o podpowiedz

Tytuł:Proszę o podpowiedz
Autor:samanta
19.4.2010, 08:36
Kochani powiedzcie czy włosy zazwyczaj wychodzą plackami? Pozdrawiam samanta

Autor:
25.5.2011, 14:02
Moje życie jest pełne stresu, czytałam troche na jej temat stres-info.com.pl Dlaczego stres jest przyczyną wypadania włosów?

Autor:
26.5.2011, 08:54
Użytkowniku przede mną, który się nie podpisałeś. Może zacznij korzystać z pomocy medycyny naturalnej. Bardzo fajna strona medycyna-chinska.com.pl Może znajdziesz coś dla siebie :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

lysienie_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Łysienie plackowate

Łysienie plackowate charakteryzuje się występowaniem na powierzchni głowy bezwłosych, nagich miejsc –„placków”, stąd nazwa. W najcięższych przypadkach choroba atakuje całe ciało, włącznie z brwiami i rzęsami.

Czy wiesz, że...

Łysienie u mężczyzn

Mężczyźni zaczynają łysieć w różnym wieku. Zazwyczaj zjawisko to występuje między dwudziestym a pięćdziesiątym rokiem życia, po trzydziestce szczególnie się nasila. Proces łysienia jest uwarunkowany genetycznie, szczególnie u rasy białej.

Polecamy

Skóra właściwa
Skóra jest jednym z największym narządem ludzkiego ciała. Jak powszechnie wiadomo zbudowana jest przede wszystkim z naskórka oraz skóry właściwej. Każda z tych warstw pełni ważne dla organizmu funkcje i z tego powodu trzeba o nie odpowiednio dbać.

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym,i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Metamizol jest zalecany do stosowania w silnych stanach bólowych. Pyralgina zaliczana jest do najczęściej stosowanych preparatów o działaniu przeciwzapalnym oraz przeciwgorączkowym, w skład których wchodzi metamizol.